07-08-08

Vakantie Duitsland: bussen en kastelen

Zo, we zijn alweer een paar dagen thuis van onze kleine vakantie in de Duitse Eifel- en Moezelstreek... Omdat het goedkoper uitkwam om in Center Parks een cottage te huren dan een bungalow, namen we natuurlijk de cottage in Center Park Heilbachsee te Gunderath. Prachtige omgeving daar! Maar voor we daar aankwamen hielden we een eerste stop in Trier, het stadje dat bekend is van de Porta Nigra, een oude Romeinse poort. De volgende dag hebben we Cochem en Koblenz aangedaan, in Cochem staat een schitterend kasteel. Je moet er wel wat voor over hebben om helemaal tot boven te geraken: een zeer steile helling van enkele kilometers lang, te voet. Er waren net "middeleeuwe kasteelfeesten" aan de gang.

In Koblenz was niet zoveel te zien, dat was wel een teleurstelling.

Op zondag hebben we wat dorpjes bezocht. In Moselkern staat ook een prachtig kasteel.... Wij parkeerden onze wagen op een parking, op aanbevelen van de ingebouwde gps. Dan moesten we nog een "stukje" te voet doen om het kasteel te bereiken... Dat 'stukje' bleek een half uur durende tocht door de bossen te zijn, op een smal kronkelend padje naast een afgrond met beneden een beekje! Zeer avontuurlijk, maar ook uitputtend. Maar ook dit was weeral de moeite om te zien. Achteraf bleek dat er een nog een parking dichterbij gelegen was.. en dat er een pendelbusje van de parking naar de ingang van het kasteel reed...Grrrr!

Maandagochtend was het alweer inpakken geblazen.. Via Monschau en Aken zouden we naar huis gaan. Monschau is wel leuk, maar toch een tegenvaller. Puur toeristisch, en op die mooie huisjes na is er eigenlijk niets te beleven.. Dan maar naar Aken gegaan, een stad die toch meer te bieden heeft! Daar is altijd wat te beleven, want toen we op een kruispunt wat busfoto's aan het maken waren nog volle actie gezien. Uit een winkeltje kwam ineens een Marokkaan gestoven, met in zijn hand een rugzak. Een seconde later volgde de eigenaar, een Chinees, en zette de achtervolging in. De twee staken zonder naar iets te zien de straat over, een aankomende vrachtwagen moest op z'n remmen gaan staan of de mannen staken eronder.. Uiteindelijk, aan het busstation 20 meter verder, kon de eigenaar de dief bij de kraag vatten... De man had de rugzak blijkbaar gestolen.

Oja, in Aken eindelijk de dubbelgelede Van Hool gezien en op foto kunnen zetten!

Enkele foto's:

 De Porta Nigra te Trier, 's ochtends vroeg, zonder toeristen die ervoor lopen! Stoer_00004

Plaatselijke bussen in Trier _00015.1

Schilderachtige landschappen rond Gunderath _00027

Het kasteel in Cochem, nu eigendom van de stad. Het is gebouwd rond 1020... _00041

MAN te Koblenz, net vertrokken aan het station_00059.1

Het andere kasteel in Moselkern, Burg Eltz _00064

Een volledig witte Mercedes O.405 in Aken _00082.1

En wat hebben we hier?? Juist, een 33!!Tong uitsteken _00091.1

Eén van de Van Hool New AGG300 te Aken _00095.1

Slideshow met alle foto's...

 

Congé Duitsland (Eifel/Moezelgebied) 2008

13:13 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, bussen, busfoto, duitsland, vakantie, reis, moezel, kasteel, burcht, eifel, center parcs |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.