02-04-09

Lijnen 72.0, 66.0 en 77.1 (vroege dienst vandaag)

Nog maar eens een verslagje.... Mocht het vandaag stellen met een vroeg dienstje, eerst een 72.0 van Putte naar Antwepen, vervolgens een 66.0 van Ekeren naar Antwerpen en dan twee sneldienstjes (77.1) naar Zandvliet om af te sluiten. En dat met een Van Hool A600 voor de verandering! Busje was de 3707, een exemplaar met een zeer goede vering voor een A600! Vind het hele mooie bussen maar de meeste zijn jammergenoeg niet erg comfortabel om mee te rijden, maar deze dus wel. Natuurlijk stond daar iets tegenover; zo kon ik de rugleuning van de zetel niet verstellen (amai mijne rug) en denk dat de versnellingsbak ook stilaan aan een nazicht is. Deze bussen zijn begrends op 90 km/ u maar het rare was dat hij die snelheid reed tegen 2500 rpm! De laatste versnelling "pakte" 'm niet meer denk ik, voor zover mijn technische kennis reikt!

Was vandaag vrij rustig, weer natuurlijk jongeren met te luide mp3-spelertjes op de bus gehad maar da's niets nieuws meer... Wel een vreselijke pest die dingen! Moest het dan nog goeie muziek zijn, ok, maar amai mijne frak.. Zou ik eens moeten doen, mijn mp3 opzetten en volle bak heavy of black metal uit het luidsprekertje laten knallen, maar ja.. Dus verzoeken we vriendelijk of ze hun draagbare audio-apperatuur een beetje willen zachter zetten! Meestal doen ze dat wel, maar soms zitten er echte die-hards tussen!

Verder nog een voorvalletje gehad op mijn laatste rit, naar Antwerpen dus met een 77.1. Kom ik aan het Sint-Jansplein alwaar zich een halte bevindt, die ik moest bedienen omdat er reizigers moesten afstappen. Dus ik stop, achterdeuren gaan open en omdat er nog reizigers mee wilden ook, ook de voordeuren. Maar een man vond het niet nodig moeite te nemen om naar voor te komen dus stapte hij gewoon achteraan op. Ik zei daarop dat hij vooraan moest opstappen (dit is sedert het begin van de autobusexploitatie in voege maar de laatste jaren sterk verwaarloosd en de laatste maanden wordt het terug erin gepeperd dat men vooraan moet opstappen dmv mediacampagnes en dergelijke) zoals ieder ander persoon... Ja man! Krijg ik daar een serenade te horen à la "En waar staat da, da staat niet in de reglementen of op de site -de website van onze werkgever- blablabla..." Zeg ik daarop dat het altijd zo geweest is en dat regeltjes er zijn om zich aan te houden: vooraan erop, achteraan eraf, simpel als wat lijkt me toch. Die man gaat zitten, en begint tegen de andere passagiers. De bus zat tamelijk vol, dus toehoorders genoeg. Een andere man pikte dit echter niet en ging ook tegen hem in, allez het werd daar schoon maar al een geluk dat ik mijn eindhalte aan de Roosevelplaats bereikt had ondertussen!

Allez, ik zou er nog van horen en veel vijven en zessen.. Meneer doet maar, ik heb mijn job correct gedaan, dus mij kan niets verweten worden. Amen en uit!

Oja, vorige week waren en twee Zurenborgbuskes bij ons op bezoek; een Van Hool New A360 (4403) en een A330 (4114)

Vandaag reed er een korte Jonckheere Transit 2000 op lijn 66.0, vanuit Tjalk. Eergisteren stond er al een Transit 2000 bij ons in de stelplaats, maar weet niet of dit dezelfde was, waarschijnlijk wel.

Enfin we zijn weer uitgebabbeld, en klaar voor mijne vroege van morgen op de 65.0 en 67.0!

Groetjes

Enkele foto's

 Busje van de dag, 3707Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

21:04 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: de lijn, van hool, sneldienst, chauffeur, buschauffeur, dienst |  Facebook |

Commentaren

Bij ons zijn er van die pipo's die per se langs voor willen uitstappen.

Gepost door: Confusius | 03-04-09

Mooie blog!

Gepost door: Krien | 05-04-09

weet je waar de stelplaats van bus 650 van antwerpen naar kapellen/putte is gelegen ?

Gepost door: superduker | 12-07-12

Goh, als ge het misschien vriendelijker zou vragen..
Waarom wil je dat weten?

Gepost door: Busje | 16-07-12

kheb het ten eerste beleefd gevraagd en miss dak wel bij die stelplaats wil gaan werken binnekort

Gepost door: superduker | 16-07-12

Bon dan is uw visie van wat beleefd is toch een heel pak verschillend van de mijne, maar goed, ik zal antwoorden op uw vraag:

1) Vanaf september hebben ze daar volk teveel want er gaan daar een heleboel diensten weg dus het zou mij verwonderen dat men nog mensen aanneemt voor die stelplaats.

2) Als je persé toch daar wil gaan werken hoef je het adres van die stelplaats niet te kennen, maar gewoon gaan solliciteren bij De Lijn. Dat kan in de Grote Hondstraat te Antwerpen, maar ook gewoon online of via een papieren formulier. Als je voor de 3 ingangsproeven slaagt kan je jouw voorkeur kenbaar maken (bus of tram, streek of stad & een eventuele stelplaatsvoorkeur).

3) Ik heb daar gewerkt, maar ben daar weggegaan omdat ik mij daar niet goed in mn vel voelde, rij nu met de tram en ben véél gelukkiger. De bus heeft afgedaan, men is dat stilaan terug aan het afbouwen.. Denk dus goed na over je keuze.

4) Als je toch het adres wil: Tjalkstraat Antwerpen (was de vroegere stelplaats, nu voornamelijk nog OC en Rijschool Bus), de "nieuwe" stelplaats is een beetje verder gelegen aan de Vaartkaai, nr 44.


Met vriendelijke groeten.

Gepost door: Busje | 17-07-12

bij deze wil ik je dan bedanke en het is ook nog niet voor direct dat ik daar wil gaan werke trouwens het zen nu nog maar verre vooruitzichte maar alvast bedankt voor je tijd.

Gepost door: superduker | 17-07-12

De commentaren zijn gesloten.